Alverna Manifestatie 10 oktober

Manifestatie “Wij missen onze overweg” zaterdag 10 oktober, 11 uur bij de afgesloten overweg Laantje van Alverna aan de Leidsevaartweg

In de nacht van 8 op 9 oktober vorig jaar sloot ProRail de overweg naar het Laantje van Alverna zonder enige vorm van overleg af. Een groep bewoners van de Geleerdenwijk ‘Actiegroep open overweg Alverna’ wil dit droevige feit herdenken op zaterdag 10 oktober om 11 uur met een betoging bij het hek.

Gemis

De toegang tot het prachtige landelijke Laantje van Alverna blijkt door de bewoners van de Geleerdenwijk zeer te worden gemist. Het is niet meer mogelijk: even gaan hardlopen over het laantje, er een stukje wandelen met de kinderen of de hond uitlaten. De fietsroute naar het gebied achter het spoor voor werk en recreatie is een stuk langer en onaantrekkelijk geworden. Kinderen die bij Rood-Wit hockeyen moeten nu via de drukke en gevaarlijke Zandvoortselaan fietsen. Maar meest schrijnende is dat niet meer kan worden ervaren wat altijd zo dichtbij en dierbaar was: het bijzondere natuurgebied . En dat alles terwijl de oplossing zo voor de hand lag en nog ligt: het terugplaatsen van een hek bij de spoorweg overgang waar alleen wandelaars of fietsers doorheen kunnen, zoals dat tientallen jaren zonder problemen het geval is geweest.

Oproep

Wij roepen iedereen op naar de manifestatie te komen. Er zal een spandoek worden onthuld waarmee wij aan het gemeentebestuur van Heemstede, die de sleutel in handen heeft om het geschil op te lossen, duidelijk willen maken dat de overgang weer open moet. U kunt ook zelf iets meenemen om aan het hek te bevestigen, als aandenken aan de open overweg: lapjes, teksten, bloemen, het maakt niet uit wat.

Zitting Raad van State 22 oktober

De manifestatie is de opmaat naar de zitting van de Raad van State op donderdag 22 oktober, 10.00 uur. Dan behandelt de Raad het door ProRail ingestelde hoger beroep. Eerder dit jaar stelde rechtbank Noord-Holland de Fietsersbond en Wandelnet in het gelijk dat de overweg een openbare weg is, en dus weer open moet. Maar ook al zou de Raad van State het hoger beroep afwijzen, dan nog is het zaak de druk op de ketel te houden omdat moet worden gevreesd dat de strijd om de toegang naar het Laantje van Alverna een vervolg krijgt. Wij hopen dat   sympathisanten ook dan weer aanwezig willen zijn! 

Categorieën

Geef een reactie