Fietsparade Voor de Wind op 19 november 2016

Gepubliceerd op 29-10-2016. Laatste update op 16-11-2016.

Ons werd gevraagd aandacht te schenken aan de fietsmanifestatie ‘Voor de Wind’, een fietsparade die aandacht vraagt voor klimaatdoelstellingen. Wij roepen jullie op, indien geïnteresseerd en gemotiveerd, aan deze actie op zaterdag 19 november deel te nemen. Voor nadere informatie kun je wensen tot onderstaande contactpersonen.

Namens de Fietsersbond,
René Rood

Fietsparade Voor de Wind

Het is er op of er onder voor het klimaat. Met de fietsparade ‘Voor de Wind’ laten inwoners, NGO’s en bedrijven zien aan het bestuur van Noord Holland dat wij klaar zijn voor een snellere energietransitie. Met ruimte voor meer windmolens.

De start is op zaterdag 19 november om 11.00 in  het Frederikspark bij het provinciehuis in Haarlem. Dan fietsen we 22 kilometer, via de Dam in Amsterdam naar het Museumplein. We nodigen sprekers uit voor de slotmanifestatie vanaf 13.30 uur met muziek.

De initiatiefnemers, de burgerbeweging ‘Amsterdam, kies voor Groene Energie’, vinden dat de provincie moet gaan erkennen dat klimaatverandering een belangrijk probleem is. De provincie zet een rem op de energietransitie met een limiet voor nieuwe windmolens, dat kan niet na het akkoord van Parijs.

Luister hier naar een interview met Egbert Born op AmsterdamFM over de brief aan de provincie. Wij gaan voor een groenere provincie, wilt u dat ook, dat kan vanaf nu aanmelden via de link bit.ly/FietsVoorDeWind

Egbert Born & Jan Willem Brouwer
Team Amsterdam, kies voor Groene Energie
Amsterdam 

Contact:
Egbert Born: actiecoördinator   
Telefoon: 06 549 73 723
Email: 
ebornworks@gmail.com

Jan Willem Brouwer: initiatiefnemer
Telefoon 06 4988 9857
Email: janwillem04081969@gmail.com

Meer informatie:
Facebook eventsite: 
fietsparade ‘Voor de Wind’ 19 november
Petitie: Petitiestarter Amsterdam, kies voor Groene Energie
Facebook: Amsterdam, kies voor Groene Energie