Fietsverkeer Haarlem-Amsterdam en de Nucleaire top

foto:Google maps

Ook fietsverkeer tussen Haarlem en Amsterdam ondervindt hinder van de NSS (Nuclear Security Summit). Het fietspad langs de Schipholweg wordt tijdens de nucleaire top ter hoogte van de Polderbaan afgesloten. Dat betekent flink omfietsen, bijna 5 kilometer, omdat er niet direct andere opties zijn voor fietsers om om te rijden op dit traject (zie kaartje). 

  • De Schipholweg is afgesloten van zondag 23 maart van 16.00 uur tot maandag 24 maart 14.00 uur en van dinsdag 25 maart van 14.00 tot woensdagnacht 26 maart 0.30 uur. Schiphol is wel bereikbaar op de fiets. De Sloterweg richting de fietstunnel naar Schiphol blijft open. Deze is bereikbaar vanaf Badhoevedorp.
  • D doorgang om vanaf Vijfhuizen naar Zwanenburg te gaan via een fietstunneltje blijft ondanks alles wel open. Ook blijft het mogelijk om via het fietspad langs Liniedijk naar Hoofddorp te gaan en vandaar via de oude N201 naar Schiphol Centrum via de Rijkerstreek.

Het wapenfeit dat fietsers (scholieren en woon-werkverkeer) via de Hoofdweg Oostzijde van Badhoevedorp naar Hoofddorp kunnen komen is pas na overleg via de burgemeester tot stand gekomen. Zie ook bij deze link.

Daar wordt verwezen naar twee overzichtskaarten te weten:

  1. Bereikbaarheid tijdens de NSS
  2. Overzichtkaart met verkeersmaatregelen.

Op deze kaarten staat aangeven welke wegen afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Dit geldt  tevens voor de fietspaden want het fietspad is onderdeel van de weg of het moet anders aangegeven staan.

Hieronder een opsomming van de afgesloten fietspaden:

In het, op de kaart aangegeven rode, gebied is geen doorgaand verkeer (dus ook géén fietserverkeer) toegestaan vanaf zaterdag 22 maart 18.00 uur tot dinsdag 25 maart 24.00 uur.

Er zijn drie uitzonderingen te weten;

  1. Het fietspad langs de Hoofdweg-oostzijde, in beide richtingen: De uitzondering houdt in dat het fietspad aan de oostzijde open is voor scholieren en woon-werkverkeer vanaf 07.00 uur en 19.00 uur (behoudens enkele verkeersstops van max. 20 minuten);
  2. Het fietspad, langs de Polderbaan, vanaf de Schipholweg tot de Vijfhuizerweg v.v.: de uitzondering houdt in dat dit fietspad reeds vanaf zaterdagmorgen 07.00 uur afgesloten is;
  3. De Vijfhuizerweg vanaf de Hoofdweg-oostzijde tot de Rijnlanderweg v.v. (dus langs de A5): de uitzondering houdt in dat de Vijfhuizerweg op het aangegeven gedeelte,  ook reeds vanaf zaterdag 07.00 uur afgesloten is;

Verder hebben de volgende fietspaden, vanaf zondag 23 maart 16.00 uur tot maandag 15.00 uur en vanaf dinsdag 25 maart naar 13.00 uur tot woensdag 26 maart 05.00 uur, te maken met enkele verkeersstops van max. 20 minuten. Deze verkeerstops vinden plaats omdat tijdens de stops een “bepaalde” delegatie veilig moet passeren. Wanneer deze verkeersstops plaatsvinden is vooraf niet exact te bepalen. Gedurende de zondag en maandag (heenreis)  en gedurende de dinsdagmiddag en avond (terugreis) vinden verkeersstops plaats. 

  1. De parallelle Kruisweg onder de A4 door;
  2. Het Liniepad over de A4;
  3. De Bennebroekerweg over de A4
  4. De Venneperweg over de A4;
  5. De Lisserweg onder de A44 door;
  6. De Dr. Heijelaan over de A44;
  7. De hoofdwegen oost en west onder de A44 door;
  8. De Lisserdijk onder A44 door.

Categorieën

Geef een reactie