Pech voor fietspont Belgiëlaan-Spaarnelaan

Gepubliceerd op 13-07-2012. Laatste update op 23-08-2016.

 

Pech voor het fietspontje Belgiëlaan - 10 juli 2012
In de Haarlemmer Wielen van juli 2012 berichtten wij nog dat het fietspontje aan het begin van de zomervakantie zou gaan varen. Helaas ... het pontje is nog niet klaar. We moeten nog wachten tot eind augustus. De motor voor het pontje blijkt niet voor eind augustus te kunnen worden geleverd. 
Lees meer in het artikel uit het Haarlems Dagblad van 10 juli 2012 

 

Datum fietspontje Belgiëlaan in actie - juni 2012
Waarschijnlijk zal het fietspontje aan het begin van de zomervakantie gaan varen, aldus een voorlichter van de gemeente. Alle infrastructuur is er klaar voor. Nu nog het pontje zelf. 

 
De ANWB-bordjes zijn er klaar voor - 29-03-2012
Dit weekeinde bleek dat de ANWB fietsbordjes al zijn geplaatst. Aan het eind van de Belgiëlaan wijzen bordjes over het water naar de binnenstad en Zandvoort, al zijn de bestemmingen nog met zwarte tape afgeplakt. Bij de Churchilllaan en andere straatjes in Zuiderhout staan de nieuwe borden ook al. Nu nog wachten op het pontje. In het krantenartikel uit het Haarlems Dagblad van 29 maart 2012 vindt u meer informatie over de perikelen rondom het fietspontje Belgiëlaan.

Raad van State en het fietspontje Belgiëlaan - 20-02-2012
Het fietspontje over het Spaarne tussen de Belgiëlaan en de Spaarnelaan mag er komen. De Raad van State heeft alle bezwaren van bewoners aan de Spaarnelaan afgewezen. Zij vindt dat de gemeente niet onzuiver heeft gehandeld. Dit zomerseizoen zal het pontje naar verwachting gaan varen. Lees meer in het artikel van 20 februari 2012.

Fietspont Belgiëlaan - Varen per 1 april 2012?
Dachten wij dat het pontje per 1 april zou kunnen varen, is er wederom een kink in de kabel gekomen. Er is weer een buurtbewoner die het varen van het pontje aanhangig heeft gemaakt. Het pontje is klaar voor gebruik, nu nog even wennen voor de buurtbewoners. Een datum waarop het pontje nu daadwerkelijk gaat varen, is nog niet gegeven. Wilt u meer weten? Lees onderstaand bericht uit het Haarlems Dagblad 29-03-2012