Voorkomen van fietsdiefstal

 

Diefstal van fietsen is nog steeds een groot probleem. Preventie is mogelijk met goede sloten, goede fietsenrekken en goede stallingen.

De Fietsersbond heeft er voor gezorgd dat op al die punten keurmerken zijn ontwikkeld, en test regelmatig fietssloten. De Fietsersbond heeft een eigen anti-diefstalfolder die je hieronder kunt downloaden. Je kunt ook kijken op de landelijke site van de fietsersbond en-of  http://www.fietsdiefstal.nl

In een gezamnelijke uitgave van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Fietsersbond zijn mogelijke maatregelen op een rij gezet om fietsdiefstal te voorkomen. Het boekje is te downloaden via het ccv.

Als je op de landelijke site kijkt, kun je met de zoekfunctie een keur van adressen vinden waar je meer informatie over dit onderwerp kunt vinden.

Daarnaast heeft de Fietsersbond zich er sterk voor gemaakt dat de politie daadwerkelijk haar best doet om gestolen fietsen bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen. Hiervoor is het fietsregister in het leven geroepen: www.fietsdiefstalregister.nl.

Categorieën

Geef een antwoord