Afdeling Velsen

gemeente-velsen
Gemeente Velsen Beeld-auteur: Google Maps

De afdeling Velsen maakt deel uit van de Fietsersbond Regio Haarlem. Zij komt op voor de belangen van de fietsers in Velsen-Noord, Velsen-Zuid,  Velserbroek, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, IJmuiden en Driehuis.
Dat doen we door betrokken te zijn bij nieuwe plannen van de gemeente, maar ook door zelf knelpunten aan te dragen en zo nodig door actie te voeren.
We proberen het fietsen in onze omgeving veilig en comfortabel, en dus aantrekkelijk te maken.

Contactpersonen:
– Marcel Griekspoor: [email protected], Mobiel nummer: 06-440 702 11
– Han van Spanje: Telefoonnummer 0255-531515

Overige actieve vrijwilligers van de afdeling Velsen:
Kees Joustra (Driehuis), Silvia Slaman (Velserbroek) en Jan Koper (Velsen-Noord)

Helaas is Hein Pekelharing in februari 2024 overleden. Zie ook het IM over Hein.

actieve-vrijwilligers-van-de-werkgroep-velsen
De actieve vrijwilligers van de afdeling Velsen: Staand: Kees Joustra, Hein Pekelharing, Tjibbe Rodenhuis, Gre Broek. zittend: Han van Spanje, Silvia Slaman, Marcel Griekspoor. De maker van de foto en eveneens actief vrijwilliger, Jan Koper, staat er helaas niet op. Beeld-auteur: Jan Koper

De gemeente Velsen heeft verschillende woonkernen. De grootste zijn IJmuiden en Velserbroek. De gemeente ontstond rond het kerkje (1300) en heet nu Oud-Velsen; het ligt aan het Noordzeekanaal en is gehalveerd in 1964 toen dit kanaal werd verbreed ten behoeve van de scheepvaart. Aan de noordkant van het kanaal ligt Velsen-Noord (tegen Beverwijk aan). Aan de zuidkant liggen de kernen: Velsen-Zuid, IJmuiden Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek en Driehuis.