Sociale Media Regio Haarlem

FB Regio Haarlem sociale media
Films zijn er ook nog! Beeld-auteur: Fietsersbond Regio Haarlem

Facebook en Twitter
Wij plaatsen regelmatig berichten op Facebook en Twitter

Fietsinnovatie
Wij laten interessante programma’s over de fiets zien. Zo ook informatie over interessante televisieprogramma’s.

Bekijk dit VPRO-programma eens.  In deze serie gaat het om een informatieve zoektocht naar de fiets, haar geschiedenis en toekomstmogelijkheden. In Anna’s brains zoekt wetenschapsjournalist Anna Gimbrère samen met een team jonge uitvinders en wetenschappers naar antwoorden op vragen als: ‘Waarom is er nog geen zelfrijdende fiets?’

YouTube @FBHaarlemRegio
De landelijke Fietsersbond en onze eigen afdeling (Fietsersbond Regio Haarlem) plaatsen regelmatig video’s op YouTube. Een aantal ervan vindt u op deze pagina, per onderwerp gescheiden.

Op woensdag 19-8-2020 heeft het Jeugdjournaal aandacht besteed aan de fietsroutes voor scholieren van en naar school. Er werd aandacht besteed aan de bereikbaarheid van het Coornhert Lyceum Haarlem. Vanuit het westen is de school via een logische fietsroute eigenlijk onbereikbaar. Sinds 2008 beijvert de Fietsersbond een logische en veilige fietsverbinding vanuit het westelijk deel van Haarlem naar de school. Daartoe heeft de provincie een plan ontwikkeld om langs de Westelijke Randweg -in het verlengde van de Parnassiakade- de fietsroute door te trekken richting Coornhert Lyceum. Fietsers hoeven dan niet meer gebruik te maken van de voetgangerstunnel Munterlaan en/of het voetgangersbruggetje (kippenbruggetje) bij de Leidsevaartweg naar de Chrysanthenumlaan . De nieuwe route voorkomt ook dat fietsers onnodig vaak de Randweg en de Leidsevaartweg hoeven over te steken. Dat plan is dus veel fietsvriendelijker en fietsveiliger. Bijgaand kaartje dateert van 2008. De fietsbrug over de Leidsevaart naar het Sancta Maria is al jaren geleden gerealiseerd.
Fietsersbond Regio Haarlem, René Rood
En we gaan door op dit onderwerp:

2023-02-28 Verkiezingsdebat

Maar liefst tien kandidaten voor de Provinciale Staten debatteerden 28 februari jl. in het verkiezingsdebat van de Fietsersbond over fietsmobiliteit in Noord-Holland. Het vond plaats in de kapel van het Rosenstock-Huessy Huis in Haarlem. Het debat kunt u hier bekijken: Streaming verkiezingsdebat Provinciale Staten

2018-03-24 Verkiezingsdebat in de Toneelschuur met GroenLinks op Radio I
Hier kunt u terugluisteren naar het verkiezingsdebat dat op 24-3-2018 is gehouden in Haarlem onder leiding van Thijs van den Brink. Thijs ging in debat met Groenlink voorman Robbert Berkhout en Jesse Klaver over de thema’s wonen, duurzaamheid en de parkeerproblematiek. Als u klikt op het tweede filmpje op deze pagina vindt u op ongeveer 0,25 minuten een discussie tussen Tijs en Robbert met Jaap Moerman (toehoorder) en René Rood woordvoerder van de Fietserbond afdeling Haarlem.

2018-01 Dolhuysbrug – Kennemerplein, onveilig en te krappe oversteek voor fietsers
Ook na een herindeling van het Kennemerplein zullen de fietsoversteekmogelijkheden op het Kennemerplein ontoereikend zijn.
Een filmpje om de situatie toe te lichten: 2018-01 Situatie Kennemerplein

2018-01-28 Discussie tijdens themamiddag op de Algemene Ledenvergadering
De interviews:
Interview 1: Anne Joustra, Secretaris directeur Vervoerregio Amsterdam.
Interview 2: Gertjan Hulster, Cineast en Raadslid Haarlem.
Interview 3: Boudewijn Bach, Stedebouwkundige.
Interview 4: Saskia Kluit, Directeur Fietsersbond.
Afsluiting themamiddag: Saskia Kluit, Directeur Fietsersbond

2018 – 2017 – 2014 Films Kenaupark – Kinderhuisvest voor- en na herinrichting:
2018-01-26 a Kenaupark – Kinderhuisvest bocht fietsoversteek
2018-01-26 b Kenaupark-Zuid
2018-01-26 c
Kenaupark-Zuid – oversteek richting Kinderhuisvest 
2018-01-26 d 
Zijhuizen Kenaupark noord
2017-09-29    
Situatie Kenaupark – Stichting Milieudefensie, Karel van Broekhoven
2014-04         Kinderhuisvest ter hoogte van de Zijlbrug
Meer informatie vindt u in het dossier Kenaupark-Kinderhuisvest

Fietsschool Fietsersbond – Ik leer fietsen!
Op de site van de Fietsersbond vindt u diverse video’s over fietslessen. Onder het hoofd FIETSSCHOOL op deze site, vindt u voorbeelden van lessen zoals deze door de Fietsschool van de Fietsersbond worden gehouden. Ze worden gegeven in Haarlem en Hillegom.
Hier staan nog meer fietslessen, ook op e-bike’s, door verschillende organisaties

Fietstocht actieve leden Fietsersbond Regio Haarlem
Elk jaar maken we samen met onze actieve leden een fietstocht om hen te bedanken voor hun steun aan onze afdeling. Deze video is gemaakt in september 2016.

Fietsverlichtingsacties, we hebben er heel wat gehouden.
De fietsverlichtingsacties die we jarenlang hebben gehouden, waren een feest. Zeker de afsluitende actie van oktober 2013. Een aardig filmpje over onze fietsverlichtingsactie in Haarlem in oktober 2013. Deze actie is tot stand gekomen op initiatief van de Haarlemmers Martine van Santen (choreograaf, Dance in Art) en Noortje van Veller (muzikant en pedagoog). Zij willen graag laten zien hoeveel talent (amateurs en professionals) Haarlem heeft.

2012-08 Doop van het Spaarneveer in Haarlem.
2012-08 Wethouder Rob van Doorn doopt het Spaarneveer in Haarlem. Een leuke happening. Velen zullen in de loop van de jaren dankbaar gebruik maken van het Spaarneveer.
Op onze site proberen wij u op de hoogte te houden van de momenten waarop het Spaarneveer ‘uit de vaart’ is. U vindt de berichten hierover in het dossier ‘Spaarneveer‘ op onze site. Op de site Spaarneveer van de vindt u uitgebreide informatie

Het app-verbod op de fiets
Over het verbod om te appen op de fiets, staat hier een interessant filmpje. Het maakt duidelijk waarom appen en fietsen geen goede combinatie is.

Watertappunten
In Zandvoort is een watertappunt in gebruik genomen. Er is hier een mooi filmpje over te bekijken. Trouwens, ook Haarlem heeft heel wat watertappunten waarvan fietsers zeker zomers, gretig gebruik maken.