Geert Kloppenburg: Kinderen fietsen ‘veilig’ naar school in Haarlem Zuid West

fiets-jouw-kind-ook-zo-veilig-naar-school
Fiets jouw kind ook zo ‘veilig’ naar school? Beeld-auteur: Geert Kloppenberg

Geert Kloppenberg geeft een onthutsend beeld van de wijze waarop kinderen van en naar school moeten fietsen in Haarlem Zuid-West.

Haarlem Zuid-West telt op een klein oppervlak een aantal basisscholen en 3 grote middelbare scholengemeenschappen (Lyceum Sancta Maria , Coornhert Lyceum en ECL).

De situatie is, vooral ’s morgens,  zeer zorgerlijk. Geert vindt (en wij zijn het met hem eens) dat de gemeente Haarlem meer moet doen om de fietsonveilige situaties te verbeteren. Geert verwijst mede naar een fietsongeluk waarbij een persoon dodelijk is verongelukt op de Pijlslaan. Aan die onveilige situatie is nu, 8 jaar later, nog steeds niets veranderd.

Alleen de snelheid op een weg veranderen van 50 naar 30 km is niet voldoende. Er moet méér ruimte komen voor fietsers en voetgangers, waardoor er een  veiliger doorstroom voor voetgangers en fietsers komt. Haarlem is nog steeds en onterecht teveel gericht op een snelle doorstroom van auto’s. Lees het artikel in het Haarlems Dagblad van 20-01-2022 (Regio, pagina 7) . De bijbehorende video (deel 1) vindt u hier.  Die is zeer zeker de moeite waard en illustreert heel goed wat er mis is. Deel 2 staat hier.

 

Categorieën