Geen fietsverbinding met Aerdenhout door nieuw wijkje bij Haringbuys

Door het nog te bouwen wijkje bij het Haringbuysgebied aan de Zandvoortseweg komt geen fietsverbinding met Aerdenhout, net zomin als bij de wijk Spiegelburgkwartier. De gemeenteraad van Bloemendaal heeft het verzoek van omwonenden om geen verbinding te maken tussen de nieuwbouw en de achterliggende woonwijk gehonoreerd. De gemeente had een fietsbruggetje bedacht naar de Klapheklaan en een fietspad door het buurtje richting Vogelpark in Heemstede. Omwonenden blijken daar geen zin in te hebben en zijn bang voor overlast.

Wethouder Kokke vindt het jammer dat de fietsverbinding is afgeschoten. “De nieuwbouw maakt deel uit van Aerdenhout. Zo ontneem je mensen de mogelijkheid tot sociaal contact”, aldus de wethouder.

Lees meer in het artikel gepubliceerd in het Haarlems Dagblad op 28 januari 2012

 

2012-01-28 HD Geen fietsverbindingen Haringbuys

Categorieën

Geef een reactie