Nieuw Stationsplein ontstond in ’t geniep

 

Het Haarlems Dagblad bericht dat Louise van Zetten (D66) zich gepasseerd voelt door het vorige College van B&W bij de inrichting van het Stationsplein. Zij zegt hier achter gekomen zijn toen zij wilde weten hoe het plaatsen van een beeld op het plein tot stand was gekomen. Louise toont zich nogal verbolgen over de in haar ogen ‘oude politiek’ die door het vorige College van B&W zou zijn bedreven. Het huidige College beroept zich op een zinsnede in de door de raad vastgestelde nota “Kredit Project Stationsplein en Omstreken” uit begin 2008 waarin staat dat de Haarlemse gemeenteraad het College van B&W machtigt “al datgene te doen dat voor de uitvoering van dit besluit noodzakelijk is”.

Bij de behandeling van die nota werd trouwens alleen maar gediscussieerd over de bus routes rondom het plein: wel door de Jansstraat, of toch niet, wel of geen bussen op de Parklaan of over de Rode Loper, etc. Niet over de inrichting van het plein zelf. Daar heeft toen kennelijk niemand aan gedacht. Wie heeft er nou toch zitten slapen?

Haarlems Dagblad 28 januari 2012

Categorieën

Geef een reactie