Meer eenzijdige fietsongevallen

 

Eenzijdig fietsongevallen (fietsongevallen waarbij alleen de fietser zelf betrokken is) komen veel voor in Nederland. Geschat wordt dat er zo’n 46.000 ongevallen per jaar zijn te betreurenin Nederland. Omgerekend naar de situatie in Haarlem betekent dus dat er naar schatting 460 eenzijdige fietsongevallen per jaar zijn te betreuren. Veelal worden die veroorzaakt door allerlei obstakels op het wegdek: scherpe bochten, paaltjes, verhoogde stoepranden, etc.

Wij proberen bij de gemeente aandacht te krijgen voor dit soort obstakels op het wegdek. Zo hebben wij onlangs een uitgebreide schouw gehad samen met medewerkers van de afdeling Dagelijks beheer van de Gemeente Haarlem. In onderstaande stukken kunt u meer lezen over deze schouw.  Ook op Radio Haarlem 105 heeft Jaap Moerman hierover een interview gehad.  allerlei oorzaken zijn er jaarlijks 460 gewonden in Haarlem (schatting.)

2012-06-18_hd_-_eenzijdige_fietsongevallen_-_schouw_fb__db.pdf

Schouw dagelijks beheer en FB

Eenzijdige Fietsongevallen in Haarlem

Voorbeelden paaltjes voor-na

Categorieën

Geef een reactie