Kennemerweg en kruispunt Kennemerweg/Veen en Duin

Begin maart zijn Yvonne Hassing en Frans de Vilder van de werkgroep Velsen op een bewonersavond over de herinrichting van de Kennemerweg geweest. Dit op verzoek van een bewoner die twee klachten over het beruchte kruispunt had: de auto’s van het bouwverkeer die ’s morgens vroeg veel te hard over het plateau rijden maken hem wakker en het kruispunt is gevaarlijk voor fietsers.

Ook de andere bewoners kenden het probleem bij het kruispunt. We hadden foto’s meegenomen en een mogelijke oplossing van Jaap Moerman. Velsen heeft indertijd zonder goed overleg de herinrichting van de Van Dalenlaan met de opheffing van het fietspad doorgedrukt. Overleg over het kruispunt op ambtenaarniveau tussen Velsen en Bloemendaal is mislukt.

We zouden in maart een afspraak met wethouder Vennik van Velsen hebben, maar die is veranderd in een paaltjesfietstocht door Velserbroek en omgeving.

Na een lange afwezigheid van Frans hebben we onlangs bij wethouder Vennik op een nieuwe afspraak aangedrongen. Dat kon wel, maar we moesten er geen verwachtingen van hebben.

Inmiddels zijn de houten paaltjes vervangen door een ijzeren constructie. Op het kruispunt ligt een plateau, dat grotendeels op Bloemendaals gebied ligt, maar door Velsen is aangelegd, wat Bloemendaal wel makkelijk vond.

Bloemendaal ziet niets in de oplossing van Jaap, maar wil wel eventueel het plateau weghalen of vervangen door een asfaltplateau om de geluidsoverlast te verminderen. Verder ziet Bloemendaal als enige oplossing het doortrekken van het olifantenpaadje op het grondgebied van Velsen. Dat heeft Velsen tot nu toe afgewezen. We hebben aangedrongen op overleg op wethoudersniveau.

Yvonne is inmiddels gestopt met de werkgroep Bloemendaal. Welk Bloemendaals of Santpoorts lid wil zich op dit kruispunt storten? Meld je aan bij Frans de Vilder, [email protected].

Overigens wordt het gedeelte van de Kennemerweg dat grenst aan het Kerkplein veranderd in een 50 km weg. Dat kan vanwege de vrijliggende fietspaden. De kans is groot dat er nu nog harder wordt gereden in de Hartenlustlaan.

Bloemendaal/Velsen Kennemerweg/Veen en Duin

Categorieën

Geef een reactie