Kadernota Gemeente Haarlem

De Fietsersbond afdeling Haarlem en Regio heeft op 28/6 ingesproken in de gemeenteraad, die volgende week vergadert over de kadernota. Dat gaat oa de planning van de investeringen in de stad.

De gemeente wil de komende jaren minder groot onderhoud uitvoeren. (Maar wel de Waarderweg verdubbelen). Wij roepen op om door te gaan met groot onderhoud en te investeren in verkeersplannen waarbij auto- bus- en fietsverkeer uit elkaar gehaald wordt (‘ontvlechten’). Goede voorbeelden zijn de Turfmarkt en de Rode Loper naar Noord.

In onderstaande bestanden treft u de besluitenlijst van de Gemeente Haarlem aan, de inspraaknotitie van de Fietsersbond gehouden op 28 juni 2012 en de Moties-Amendementen Kadernota van 2-7-201
Hieronder treft u een overzicht aan van de moties per 2-7-2011:
motie 1: SP wil een fietsbrug naast de Waarderbrug
motie 5:  D66, VVD, CDA, Haarlem plus en FR juist niet: zij willen de Catharijnebrugvariant, kosten 385.000 euro
motie 24: (CDA, FR, SP) nieuw parkeerfonds, oa tbv fietsparkeren:
Parkeergeld geparkeerd
Draagt het college opt e onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het instellen van een parkeerfonds/Haarlems Bereikbaarheidsfonds. Zulks in de vorm van een voorziening; In dit onderzoek de effecten op de Haarlemse begroting 2014 en verder te betrekken, zoals: bijv de inkomsten van een dergelijk fonds, de uitgaven, waarbij gedacht kan worden aan: de kosten van het (fiets-) parkeren, het reserveren van gelden voor de onrendabele top van een parkeergarage aan de oostkant, de Haarlemse bijdrage aan een Regionaal Bereikbaarheidsfonds aanpak fietsparkeren (stallingen of anderszins) en de Raad bij de behandeling van de komende begroting te informeren over de resultaten van het onderzoek en het doen van voorstellen.

2012-06-27 Besluitenlijst BW Haarlem

2012-06-28 Kadernota inspreken FB

2012-07-02 Kadernota Overzicht Moties-Amendementen

Categorieën

Geef een reactie