Fietspad en ecoduct AWD

Schematische_kaart_ecoduct_zandvoortselaan
Beeld-auteur: Natuurmonumenten

De Fietsersbond is niet blij is met negatief nieuws over de aanleg van het fietspad en het ecoduct in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD). Wij zijn juist vóór een fietspad door de AWD en vinden de negatieve publiciteit die de gepresenteerde plannen af en toe met zich meebrengt, uiteraard niet plezierig. Op 24-3-2012 verscheen een artikel in het HD waarin de Fietsersbond ingaat op de negatieve publiciteit rondom de aanleg van het fietspad door de duinen. Volgens ons hoeven fietsers en wandelaars elkaar helemaal niet in de weg te zitten.

Een van de argumenten om het ecoduct en daarmee ook het fietspad tegen te houden, wordt gegeven door de ‘Zandvoortse bunkerploeg’. De komst van het ecoduct over de Zandvoortselaan zou funest zijn voor vleermuizen, aldus deze groep. In het artikel uit het Haarlems Dagblad van 8-3-2012 wordt deze bewering tegengesproken door de secretaris van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Op 25-3-2012 heeft een groep wandelaars (initiatiefnemer Stichting Natuurbelang AWD) een protestwandeling door de AWD aangekondigd tegen de komst van een fiets door dit gebied. In het artikel uit het Haarlems Dagblad van 21-3-2012 vindt de aankondiging van deze wandeling.

wandelen tegen fietspad AWD

Twee artikelen in het HD gaan hier over, zie aldaar:
Fietsers zijn geen asocialen (21-03-2012)
Bunkerploeg tegen ecoduct AWD (08-03-2012)

Categorieën

Geef een antwoord