Waarderbrug weer open in twee richtingen

Wandelboulevard Spaarndamseweg wordt niet afgemaakt. De gemeenteraad besloot dat de Waarderbrug weer open moet in tweerichtingen. Daartoe moet er een rechtsaf voorsorteervak worden gemaakt op de Spaarndamseweg voor de brug. De geplande bomenrij wordt dus een stuk korter. Terwijl de aannemer het werk al bijna af had, heeft de gemeente het werk stilgelegd. Provisorisch is nu het fietspad tot aan de brug afgemaakt. 

Deze week besloot de gemeenteraad om bijna 4 ton uit te trekken voor het openstellen van de Waarderbrug in tweerichtingen. Er komt een zogenaamde om-en-om regeling, zoals bij de Catharijnebrug. Dit is volgens het onderzoeksrapport erg ongunstig voor de doorstroming van het auto- en fietsverkeer, maar de politiek wil het toch. De fietspaden op de Waarderbrug blijven wel in stand. Een motie van de SP om een aparte fietsbrug naast de Waarderbrug aan te leggen haalde het niet (kosten 4,5 miljoen).

De Fietsersbond betreurt het besluit van de gemeenteraad omdat het leidt tot langere wachttijden voor het fietsverkeer (overigens ook van autoverkeer) en tot onveilige verkeerssituaties. 

 

Categorieën

Geef een reactie