Gemeenteraad wil Jansweg open voor auto’s

Ook behandeld in de commissievergadering van de gemeente Haarlem van donderdag 12 juli 2012:

Volgende week donderdag komt er een motie vreemd voor openstelling van de Jansweg vanaf het Kennemerplein naar de Parklaan (noord naar zuid), evt, met linksaf verbod naar Parklaan. Dit om de parkeergarage Stationsplein beter bereikbaar te maken vanaf noord. De kans is groot dat motie het gaat halen (alleen GL, PvdA en OPH zijn tegen openstelling). Wethouder Rob van Doorn geeft aan dat met openstelling toegekende subsidies in gevaar komen en vraagt de raad om consistent te zijn in beleid.

De Fietsersbond vindt dat de gemeente terug zou moeten gaan naar het oorspronkelijke plan: de Kruisweg exclusief voor voetgangers en fietsers, de Jansweg in twee richtingen voor bussen. De bewoners van de Jansweg waren echter tegen bussen in twee richtingen en kregen de politiek met zich mee. Nu krijgen ze er auto’s in hun straat bij.

Categorieën

Geef een reactie