Proef met verwijssysteem naar lege rekken in fietssouterrain

De gemeente Haarlem start in samenwerking met innovatiebedrijf Abel Mobility vanaf 15 augustus 2012 een proef met het LED’s Parksysteem onder het stationsplein. Het LED’s Parksysteem helpt fietsers in stallingen met het vinden van vrije plekken. Met dynamische verwijzingsborden en rode en groene verlichting wordt precies aangegeven waar nog vrije plekken zijn voor het stallen van de fiets.

Het doel van de proef is om naast het gebruiksvriendelijker maken van de stalling, deze ook efficiënter te benutten. De huidige bezetting van het fietssouterrain is rond de 80%. Met het fietsdetectiesysteem worden mensen gewezen naar de overgebleven vrije plekken. Langdurig geparkeerde fietsen of achtergelaten weesfietsen kunnen sneller ontdekt en verwijderd worden. De proef past binnen het verder beheersbaar maken van de fietsparkeeroverlast. Abel Mobility realiseert de proef in opdracht  en met subsidie van Agentschap NL. De proef start op 15 augustus 2012 en duurt ca. 2 maanden.

Op de site van de Gemeente Haarlem vindt u meer informatie. Ook in de hieronder bijgevoegde pdf’s vindt u meer informatie.

2012-07-12 Led Park

Definitieve commissiebrief Proef Leds Park

2012-07-12 Nieuwsbericht Haarlem beproeft fietsdetectiesysteem

Categorieën

Geef een reactie