Fietspontje Spaarneveer geopend


Donderdag 30 augustus opende wethouder Rob van Doorn het Spaarneveer. Het pontje tussen de Belgiëlaan in Schalkwijk en de Spaarnelaan in Haarlem-Zuid. Een feestelijke gebeurtenis. De fietsverbinding met Schalkwijk heeft een lange historie. De oeververbinding was al opgetekend in het Verkeerscirculatieplan van de gemeente Haarlem uit 1987. De Fietsersbond heeft deze ontbrekende schakel voorgesteld in het stimuleringsprogramma van de provincie Noord-Holland Impuls Fiets 2008-2012. Hierdoor werd 90% van de kosten gesubsidieerd.

De fietsverbinding verkort de omrijtijd voor fietsers sterk. Ook wordt hiermee een verkeersveilige route tussen Schalkwijk en Haarlem-Zuid, de binnenduinrand en de kust gerealiseerd. Een recreatieve route en een belangrijke schoolroute. Veel middelbare scholen zijn in Haarlem-Zuid gevestigd; de Vrije School in de Europawijk.

De bezwaren vanuit de wijk Zuiderhout tegen het pontje hebben wij nooit begrepen. Opmerkelijk was dat raadsleden die tegen het pontje stemden (leden van VVD en D66) vooraan stonden om met de eerste overtocht mee te varen. “Dat noemen we voortschrijdend inzicht”, merkte een PvdA’er op.

Het pontje vaart dagelijks. Door de week van 7 tot 19 uur, zaterdag van 8 tot 19 uur, zondag van 9 tot 19 uur. De overtocht is gratis.

Op YouTube is een filmpje te zien van de opening. Niet al te beste kwaliteit, maar toch leuk: http://www.youtube.com/watch?v=aJ59zh_i56I&feature=em-hot-vrecs

Hier is de opening te zien (RTVNH): http://rtvnh.nl/nieuws/86907/Nieuw+pontje+in+Haarlem+nu+al+omstreden

Opening Spaarneveer 30 augustus 2012

Categorieën

Geef een reactie