Fiets-In: naam fietsenstalling Stationsplein


Op 1 september werd de naam voor de fietsenkelder bij het station onthuld. De gemeente vierde het behalen van een belangrijke mijlpaal in het project Stationsplein en omgeving. Het Stationsplein is klaar en de Rode Loper is uitgerold voor al het langzame verkeer naar de binnenstad, via de Kruisweg en de Kruisstraat. Ter gelegenheid hiervan was een prijsvraag uitgeschreven voor een naam voor de grootste ondergrondse fietsenstalling van Europa. Ruim 450 namen waren ingestuurd. De Fietsersbond mocht meejureren. Het werd “Fiets-in”. De winnaar kreeg een fiets van ProRail. Troostprijzen (een fietsbel) waren er voor “Fietsendiep” en “Fietsherberg”.

Trouwens:
Begin 2013 wordt gestart met de bouw van de fietsflat aan de noordzijde van het station. Dan komt ook daar een goede fietsenstalling, goed voor zo’n 1700 fietsen.

Fiet-In  Haarlem 9 sept 12 naamgeving
Fietserbond Haarlem en Regio

Categorieën

Geef een reactie