Persbericht Behoud fietsstroken Albert Schweitzerlaan

2012-11-29_Italielaan-Rijloper_in_klinkers_met_rode_asfalt_fietsstroken1
Beeld-auteur: Fietsersbond Regio Haarlem

Persbericht ‘Behoud fietsstroken Albert Schweitzerlaan’

Op 29 november 2012 hebben de werkgroep Haarlem samen met de Wijkraad Meerwijk en de bewoners aan de Albert Schweitzerlaan een  persbericht aan de Haarlemse media gestuurd waarin wij ervoor pleiten de fietsstroken op de Albert Schweitzerlaan te behouden.

Beknopte samenvatting:
Wijkraad Meerwijk, bewoners en de Fietsersbond zijn fel tegen het opheffen van de fietsstroken op de Albert Schweitzerlaan. Dat is onveilig. Wijkraad en Fietsersbond bepleiten de straat in te richten als de Italiëlaan: een smalle rijloper van klinkers (2,50 m) met aan weerszijden rode asfalt fietsstroken. De Italiëlaan is een vergelijkbare 30 km/u weg met veel auto- en fietsverkeer.

De gemeente wil de weg versmallen tot 5,50 meter en uitvoeren in klinkers met de (ongefundeerde) verwachting dat auto’s dan wel 30 zullen rijden. “We willen geen rode fietsstroken want dat is niet Duurzaam Veilig, de kans dat de auto te hard rijdt is te groot”. En de veiligheid van fietsers dan? 5½ meter is een gevaarlijke wegbreedte. Te breed voor 30 km/u, en te smal voor het grote aantal auto’s en fietsers dat over de weg gaat.

 In bijgaand artikel kunt u hierover meer lezen.

2012-11-29_behoud_fietsstroken_albert_schweitzerlaan_-_persbericht

Download

Categorieën

Geef een reactie