In actie voor de Dolhuysbrug

In actie voor de Dolhuysbrug

Wijkraad Binnenstad, Museum Het Dolhuys, Fietsersbond en ROVER zijn in actie voor de aanleg van de Dolhuysbrug. “De Rode Loper moet rechtdoor naar Haarlem Noord” zo luidt de petitie. Steunen kan op deze site. 

Vrijdag zijn stickers geplakt rondom het Kennemerplein en zijn flyers uitgedeeld aan de wachtende fietsers voor de verkeerslichten. Veel reacties, met name positieve: ‘Oh, wat een goed idee om de Rode Loper door te trekken’.
  

Ruim 50.000 mensen wonen in Haarlem-Noord. De fietspaden rondom het Kennemerplein barsten uit hun voegen, zijn overvol en daardoor gevaarlijk. Dagelijks staan er lange rijen fietsers op het Kennemerplein voor de oversteek naar de Kennemerbrug.

Met deze petitie proberen we de politiek te overtuigen dat de Rode Loper afgemaakt moet worden. Dat wil zeggen: van HEMA tot aan de RIPPERDA. Dus met een brug langs het Dolhuys.

In 2003 besloot Haarlem tot aanleg van De Rode Loper. In 2008 besloot Haarlem tot aanleg van de Dolhuysbrug. Kort geleden besloot het college van B&W om de fietsbrug voorlopig niet aan te leggen. Er zou geen geld zijn. Wij vragen de gemeenteraad van Haarlem om geld te vinden voor het afmaken van de Rode Loper.

Want:
De aanleg van de brug is de veiligste oplossing voor het steeds drukker wordende fietsverkeer.
De fietsroute geeft station en centrum een hoogwaardige fietsbereikbaarheid.
De voet/fietsbrug verbetert de doorstroming van autoverkeer en OV op de Kennemerbrug.
En verbetert de bereikbaarheid van het Dolhuys en de Cronjé.

We zullen deze actie a.s. woensdag om 16 uur en zaterdag om 15 uur herhalen.

(na afloop van de actieperiode zullen we de stickers weer verwijderen)

Wijkraad Binnenstad, Museum Het Dolhuys, Fietsersbond Haarlem, ROVER Haarlem eo

Actie Dolhuysbrug: de stickers

Categorieën

Geef een antwoord