Strandslag Nieuw Kattendel

Strandslag Kattendel is niet meer. Dat is nu een stuifgat geworden. 

Vanaf maart kunt u voortaan op de fiets naar Nieuw Kattendel (zie foto), dat ligt tussen Parnassia en de oude strandslag Kattendel, op slechts 600m van Parnassia… Het nieuwe Kattendel ligt in het meest zuidelijke stuifgat. De zonering van het strand wordt door de gemeente Bloemendaal vooralsnog niet aangepast. Dat betekent dat het vanaf de nieuwe afgang verder lopen is naar het naaktstrand, ca. 500m richting Velsen, voorbij paal 59,5.

Nieuw Kattendel

Wie niet zo ver wil lopen voor naaktrecreatie kan naar de strandslag bij Duin en Kruidberg fietsen. 

Als “spin-off” van het project “Noordwest Natuurkern” is het fietspad door Duin en Kruidberg verhard, tussen de afslag naar de Kennemerduinen en Strandslag Zeeweg. Met nogal zanderig beton, langs de kanten brokkelt het al af. Dus geen WOII kwaliteit. De steile haarspeldbocht, ter hoogte van het Cremermeer, zit er nog in, maar is door de verharding beter te berijden. Helaas is de verharding in de bocht onnodig smal uitgevoerd (zie foto).

Al met al biedt het fietspad nu voor rustzoekende strandgangers en naaktrecreanten een verbeterde route naar strandslag Zeeweg als alternatief voor de gesloten strandslag Kattendel.

 Zeeweg Duin en Kruidberg

Categorieën

Geef een antwoord