Persbericht 26 januari 13 uur opening Dolhuysbrug

PERSBERICHT

Zaterdag 26 januari om 13 uur wordt De Dolhuysbrug geopend!

De politiek is op zoek naar geld voor de aanleg van de Rode Loper naar Haarlem-Noord; wij leggen ondertussen – symbolisch – de brug alvast aan! Zaterdag bouwen we onze eigen Rode Loperbrug met een rode loper hangbrug over de Schotersingel. Hiermee laten we de historische weg langs het Dolhuys herleven. We laten zien dat dit een prachtige oplossing voor een veilige voet- en fietsverbinding tussen het centrum, station en Haarlem-Noord.

Wij, wijkraad Binnenstad, Museum Het Dolhuys, Fietsersbond en ROVER, vinden dat de Rode Loper moet worden afgemaakt. Zonder Dolhuysbrug is de herinrichting van het Stationsplein niet af. Met het doortrekken van de fietsroute vanuit de Kruisweg rechtdoor naar het Noorden ontstaat zo een logische, veilige en snelle fietsroute. Goed voor de bereikbaarheid van het centrum, station, het Dolhuys en de Cronjé. En verbetert de doorstroming van het OV. Als de brug er niet komt, is de stad de grote verliezer. Het college van B&W heeft vanwege tegenvallers bij de verkoop van vastgoed besloten om de fietsbrug niet aan te leggen. PvdA en GroenLinks hebben een motie aangekondigd om toch geld te vinden voor de brug.

De ‘brug’ zal om 13 uur officieel worden geopend door Carine Neefjes, hoofd Publiek & Onderwijs van museum Het Dolhuys, met het doorknippen van een lint. Dit zal plaatsvinden achter het Dolhuys aan de oever van de Schotersingel.

Wij roepen alle betrokkenen, belanghebbenden, politici en de pers op deze officiële opening bij te wonen. Tot 15 uur zullen wij vervolgens flyers uitdelen om passanten op te roepen onze petitie te ondertekenen op http://dolhuysbrug.petities.nl

Wijkraad Binnenstad, Museum Het Dolhuys, Fietsersbond, ROVER   

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Fietsersbond, René Rood 06 45472287 of Jaap Moerman 06 14864601
Museum Het Dolhuys, Carine Neefjes, 06-51546601
ROVER, Han van Spanje 06 21151499
Wijkraad Binnenstad, Bas Strikker 06 42175735

Categorieën

Geef een antwoord