Persbericht 170 bezwaarschriften tegen afsluiting overweg Alverna

Eind juni heeft de raad van Heemstede (D66, PvdA, HBB en GroenLinks) een motie aangenomen die het college opdraagt een onderzoek te doen naar het openhouden van de overweg voor wandelaars en fietsers. “Dat het college hier serieus werkt van maakt lijkt uitgesloten”, aldus Jaap Moerman van de Fietsersbond, “De wethouder beweert dat de minister toestemming moet geven voor het openbaar maken van de overweg en dat de kosten voor beveiliging voor rekening van de gemeente zijn. Nonsens.”

“Het is nú al een openbare overweg!”, aldus Vladimir Mars van Wandelnet, “Gezien het feit dat de weg al sinds mensenheugenis door een ieder kan worden gebruikt betekent dat door verjaring de weg openbaar is geworden. Dat geldt ook als hij over particuliere grond loopt. Zo is de Wegenwet.”

Verder lezen, zie bijgevoegde persbericht van Wandelnet en Fietsersbond

⋅ 122 KB

2013-07-20_fb_170_bezwaarschriften_tegen_afsluiting_overweg_alverna_-_persbericht

Download

Categorieën

Geef een antwoord