Kamerlid Carla Dik-Faber bezoekt bedreigde overwegen Leyduin en Alverna

CU kamerlid bij de overweg Laantje van Alverna 6-1-14

foto:Fietsersbond afdeling Haarlem en Regio

Kamerlid Carla Dik-Faber bezoekt bedreigde overwegen Leyduin en Alverna

Op 6 januari 2014 brachten Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie en fractieassistent Frank Visser een werkbezoek aan de met opheffing bedreigde spoorwegovergangen in Heemstede. Dik-Faber heeft pasgeleden schriftelijke vragen gesteld aan staatssecretaris Wilma Mansveld. De overgangen zijn van belang voor de toegankelijkheid van de landgoederen voor fietsers en wandelaars.

Het Kamerlid werd ontvangen door Jaap Moerman van de Fietsersbond en een Lothar Valentijn van Landschap Noord-Holland. Bij het Laantje van Alverna stonden wel 20 à 25 sympathisanten op het bezoek van Carla Dik-Faber en Frank Visser te wachten. Zo kreeg Carla Dik-Faber een goed beeld dat de dreigende afsluiting heel erg leeft. De komende tijd zijn er wel vier debatten in de Kamer over het spoor, zo vertelde zij. Dus het komt zeker op de agenda. Zij zegde toe zich te zullen gaan inzetten dat ProRail niet kan stellen dat particuliere overwegen er niet toe doen. En dat de overwegen moeten openblijven.

lees verder:

– persbericht CU

– verslag Fietsersbond

Persbericht van de CU Haarlem Laantje van Alverna en Leyduin

Bezoek kamerlid 6 januari 2014 Laantje van Alverna openbare weg

Categorieën

Geef een antwoord