Alverna nieuwsbrief – Debat afgelast – Fietstocht ingelast

Alverna nieuwsbrief

Het door Wandelnet en Fietsersbond georganiseerde debat over de bedreigde Heemsteedse spoorwegovergangen gaat niet door. In plaats daarvan wordt een fietstocht georganiseerd op 8 maart 10.30, start station Heemstede-Aerdenhout

Vier van de zes Heemsteedse politieke partijen willen niet komen ‘omdat het nog onder de rechter ligt’, zo hebben ze dat onderling afgesproken. (“Sowieso een bühne-debat dat weinig hout snijdt mi.” “Wordt toch snel een debatje over overweg problematiek, die volgens mij richting Raad van State onderweg is, laten rusten voorlopig, lijkt mij beter.”)

CDA, VVD, D66 en HBB willen hun vingers niet branden aan dit onderwerp dat zeer actueel is, èn ingrijpend voor de Heemstedenaren. Wandelnet en Fietsersbond bieden de politiek een forum om zich uit te spreken, te laten zien waar de partijen staan. Het is dan ook teleurstellend dat de partijen zich hierover niet willen uitlaten. PvdA en GroenLinks hebben zich wel aangemeld.

‘Onder de rechter’ is het nog niet.
Dan zal het college van Heemstede toch eerst een besluit moeten nemen op het door Wandelnet en Fietsersbond ingediende bezwaarschrift betreffende de door verjaring verkregen openbaarheid van overweg Alverna. En als er eenmaal een uitspraak van de rechter ligt, dan is de gemeenteraad aan zet. Dit is nu juist interessant voor de Heemsteedse kiezer: welke partij komt er dan op voor behoud van de onbewaakte overwegen?

Ondertussen zijn leden van de Provinciale Staten en de Tweede Kamer wèl actief voor de verbetering van de positie van de wandelaar en fietser – als het gaat om het oplossen van knelpunten en het scheppen van nieuwe kansen. Gisteren presenteerden de Tweede Kamer fracties van PvdA, CDA en SP de initiatiefnota ‘Een stap vooruit’. De D66 Kamerfractie ging hen daarin voor met een eigen fietsverkeersplan. In de Staten worden vragen gesteld over de fietsroute Hoofddorp-Zandvoort nu het fietspad naar de Oase dit jaar gereed komt.

Als u de politiek toch aan de tand wilt voelen: ga dan maandag 10 maart naar ‘hun eigen’ debat in het raadhuis. 
Of reageer via een ingezonden brief: [email protected]; [email protected]

Fietstocht 8 maart 10.30, start station Heemstede-Aerdenhout

GroenLinks Statenlid Servaz van Berkum komt zaterdag (aanvankelijk voorafgaand aan het debat, nu wat later) naar Heemstede. GroenLinks maakt een fietstocht over de geplande fietsroute van Zandvoort door Heemstede naar Hoofddorp. (Vanuit Zandvoort langs de Waterleidingduinen, via Laantje van Leyduin, Manpadslaangebied, wandelbos Groenendaal naar Hoofddorp.) Eind 2014 zal de fietsroute van Zandvoort langs de Amsterdamse Waterleidingduinen gereed zijn. De provincie wil een doorgaande fietsroute van Zandvoort naar Hoofddorp. De spoorwegovergang bij Leyduin is hierin een belangrijke schakel.

Meefietsen? Verzamelen om 10.30 u bij station Heemstede-Aerdenhout. De fietstocht eindigt om 12.30 u.

Wandelnet, Vladimir Mars, 06 2292 1521
Fietsersbond, Eelco Langerijs, Jaap Moerman, 06 14864601

Categorieën

Geef een antwoord