Fietsfeest op Plein 1945 Velsen

Op zaterdag 19 april organiseren de Fietsersbond en de gemeente Velsen een Fietsfeest op Plein 1945 in IJmuiden. Tussen 13.00-16.00 uur zal het plein gevuld zijn met activiteiten voor jong en oud. Aanleiding is dat Velsen is genomineerd voor Fietsstad 2014. Samen met de gemeenten Almere, Eindhoven, Enschede en Zwolle strijdt Velsen om deze eervolle titel. Het is bijzonder dat een relatief kleine gemeente als Velsen genomineerd is.
Het Fietsfeest Velsen is voor elke fietsende Velsenaar, jong en oud. Naast informatie is er vooral veel te zien, te doen en te beleven. Tussen 13.00-16.00 uur vind je informatiestands, demonstraties en activiteiten op Plein 1945. In een notendop zijn dit:
  • BMX demonstraties en workshops door BMX groep Wijkeroog
  • Virtuele Fietstour (laat je verrassen)
  • Informatie over de vele fietsroutes die Velsen rijk is
  • Meedoen aan fietstocht door Spaarnwoude (start om 14.00 uur- duur ongeveer 1 uur)
  • Aandacht voor veiligheid op de fiets (o,a de dodehoek van een vrachtwagen)
  • Fietszegeningen door pastoor Fons Capteijn uit Santpoort
  • Eenwielerdemonstraties en workshops
  • Testen van E-bikes.
Kortom het Fietsfeest Velsen op zaterdag 19 april, een prima start van het paasweekend

2014-04-08 Fietsfeest Velsen

Categorieën

Geef een reactie