Motie Zebrapad Melkbrug unaniem aangenomen

Stoepkrijt Zebrapad Melkbrug
Motie Zebra Melkbrug unaniem aangenomen

Wat een goeie actie van de gelegenheidsfractie NLMP (“Niet lullen maar poetsen”) van raadsleden Anne Feite Bloem (28 jaar, SP), Anne Sterenberg (27 jaar, VVD) en Robbert Berkhout (27 jaar, GroenLinks). Met stoepkrijt legden zij in de nacht van 25 op 26 juni een zebrapad aan bij de Melkbrug. Op donderdag dienden zij een motie in in de gemeenteraadsvergadering om een echte zebra aan te leggen. De motie werd unaniem aangenomen.
 
De Fietsersbond liep afgelopen jaar diverse keren stuk bij de gemeente om hier voorrang voor fietsers te krijgen of een zebra.
 
Sinds de herinrichting van dit deel van de Spaarneoever is er een fietspad in twee richtingen aan de huizen zijde gecreëerd tussen Langebrug en Melkbrug. Bij de Melkbrug moeten de fietsers van zuid naar noord oversteken om aan de waterkant hun weg te vervolgen. Moerman: “Destijds zou deze oversteek voorrang krijgen op het overige verkeer. Zo is het plan ook de inspraak ingegaan. Tot onze verbazing is dat idee weggestreept in het definitieve plan, terwijl er tegen deze voorrangssituatie door niemand bezwaar is gemaakt.” Met toenmalig wethouder Rob van Doorn (GroenLinks) werd een compromis overeen gekomen: een zebrapad. Maar met zijn gedwongen vertrek vorig jaar juli is ook dat idee verloren gegaan.
 
De Fietsersbond hoopt dat dit de gemeente een beetje wakker schudt, dat de gemeente vanaf nu pragmatisch gaat meedenken, en … poetsen!
 

Stukjes met achtergronden over de voorrang / zebra Melkbrug kun je terugvinden in de Haarlemmer Wielen op onze website:

http://haarlem.fietsersbond.nl/sites/default/files/hw_3_2013_web_0.pdf

en

http://haarlem.fietsersbond.nl/sites/default/files/hw_2013_nr_4_web.pdf

Hieronder zijn de motie, krantenartikelen en stukken uit de Haarlemmer Wielen voor u samengevat en in een pdf downloadbaar gemaakt.

Ludieke krijtactie Zebra Melkbrug

2014-06-26 Motie Zebra Melkbrug

Samenvatting Haarlemmer Wielen 2013-2014

2014-06-26 Motie gelegenheidsfractie NLMP

Categorieën

Geef een reactie