2014-07-22 Nieuwsbrief Alverna

foto:Fietsersbond afdeling Haarlem en Regio

Beste sympathisanten,

Even een korte nieuwsupdate in deze vakantietijd. In april hebben Wandelnet en Fietsersbond een beroepschrift ingediend bij de bestuursrechter. Er is nog geen zicht op een zitting van de rechtbank. Laatst verscheen bijgevoegd artikel in Haarlems Dagblad: (Zie bijlage)
 
Deze week zal het volgende bericht in de Heemsteedse Courant te lezen zijn:

HEEMSTEDE – De werkzaamheden van ProRail gaan 18 augustus 2014 beginnen, ondanks de rechtszaak die Wandelnet en de Fietsersbond hebben aangespannen bij de bestuursrechter.

In een lokaal dagblad liet ProRail onlangs weten dat zij direct na de aanleg van de ontsluitingsweg de overweg zal afsluiten. Officieel is dat niet bevestigd. Ook is gemeente Heemstede hiervan niet op de hoogte. De Fietsersbond en Wandelnet voelen zich gesteund door honderden sympathisanten die verlies van een mooie wandel- en fietsroute vrezen. ‘De spoorwegovergang is al meer dan 30 jaar toegankelijk en is daardoor openbaar geworden,’ stellen zij. Als zij de rechtszaak winnen, mag ProRail de oversteek niet zomaar afsluiten.

De Fietsersbond en Wandelnet bevelen aan de overweg, liefst goed beveiligd, open te houden voor wandelaars en fietsers. ‘De ontsluitingsweg is een goed alternatief voor gemotoriseerd verkeer,’ zeggen zij. ‘Juist voor hen is de onbewaakte overweg gevaarlijk, zo blijkt uit de risicoanalyse van ProRail zelf.’

Tenslotte: Er wordt gesproken tussen ProRail en Landschap Noord-Holland over oplossingen t.a.v. het openhouden van de overweg Laantje van Leyduin.

Een mooie zomer,
Jaap Moerman, Fietsersbond
Eelco Langerijs, Fietsersbond
Vladimir Mars, Wandelnet

 

Categorieën

Geef een antwoord