Rechtszaak overweg Laantje van Alverna 16-10-2014

foto:Fietsersbonf afdeling Haarlem en Regio

De ontsluitingsweg naar het Laantje van Alverna is gereed. Het laantje is voorzien van een plak ‘zoef’ asfalt. Wat gaat ProRail nu doen met de spoorwegovergang? Blijft deze open voor voetgangers en fietsers, of sluit ProRail het hek af? Wandelnet en de Fietsersbond gingen op 4 april in beroep tegen de mogelijke sluiting van de spoorwegovergang. Nu, een half jaar later, hebben wij de rechtbank Haarlem verzocht het beroep met spoed te behandelen middels een zogenaamde voorlopige voorziening. ProRail laat de rechtbank weten van plan te zijn het hek te gaan dichtlassen en de rijplaten tussen de sporen weg te halen.

Op 16 oktober dient de rechtszaak om de voorlopige voorziening. Wandelnet en Fietsersbond willen dat de gemeente de overweg openhoudt voor wandelaars en fietsers. In ieder geval tot er uitspraak is gedaan in de bodemprocedure. Volgens ons is de spoorwegovergang door verjaring openbaar geworden, omdat deze feitelijk toegankelijk was gedurende dertig achtereenvolgende jaren.

U kunt de rechtszaak bijwonen:
Donderdag 16 oktober, 10.30-12.30, Rechtbank NH, Stationsplein 80, Haarlem (direct tegenover het Station aan Kruisweg zijde).

Categorieën

Geef een antwoord