Voorstel Fietspad Dreef Haarlem

FB-2014-11-16-Dreef-op-marktdagen-wilde-de-gemeente-de-fietsers-op-de-weg-tussen-de-autos-en-bussen
Beeld-auteur: Fietsersbond Regio Haarlem

Raad omarmt voorstel Fietsersbond fietspad Dreef

Afgelopen donderdag omarmde de volledige gemeenteraad het plan van de Fietsersbond om de Dreef veiliger in te richten. Daarbij werd het voorstel van het college naar de prullenmand verwezen.

Met een financiële bijdrage van de provincie wil de gemeente de Dreef opknappen. Het schelpenpad wordt opgeknapt en het fietspad wordt vernieuwd. Het college stelde voor het nieuwe fietspad verder van de bomen af te leggen en rechtdoor te trekken over het schelpenpad. Daardoor kan de antiekmarkt, die er 14 keer per jaar wordt gehouden, niet in zijn huidige vorm blijven voortbestaan. Er past dan geen dubbele rij marktkramen meer. Het college legde daarmee een raadsmotie om de markt in zijn huidige vorm te handhaven naast zich neer. Daarvoor in de plaats kwam het college met plan B: op marktdagen wordt het fietspad afgesloten en moeten de fietsers de rijbaan op tussen het auto- en busverkeer door. Dat vindt de Fietsersbond een gevaarlijk plan. Juist op zaterdagen fietsen er veel mensen, ouders met kinderen, naar de stad. De Fietsersbond zag aankomen dat de raad met plan A niet akkoord zou gaan en ging op zoek naar een derde variant: een nieuw fietspad aan de andere zijde van de bomenrij. De Dreef is voldoende breed om een stukje vanaf te halen voor een nieuw fietspad.

Wethouder Cora-Yfke Sikkema heeft toegezegd dat zij plan C (het voorstel van de Fietsersbond) gaat uitwerken en er in januari mee terugkomt naar de gemeenteraad.

(in de bijlage het persbericht met toelichtende schets en foto’s).

⋅ 10 KB

dreef_overzicht

Download

pdf ⋅ 943 KB

persbericht-FB-2014-11-16-Dreef-Gemeenteraad-omarmt-voorstel-Fietsersbond

Download

Categorieën

Geef een antwoord