Fietsenrekken op de Raaks nog tot maart weg

Fietsparkeren in Haarlem: op de standaard of tegen de muur…

Haarlem, 8 februari 2015

Tot maart blijven de fietsenrekken op de Raaks weg. Tot die tijd zijnfietsers aangewezen op een stevige standaard, de muur of een boom om hunfiets te parkeren. Sinds december zijn hier ruim 200 fietsklemmen verdwenen.Ook de 50 rekken in de zijstraten naar het Hortusplein zijn weg. De klemmenzijn voor Serious Request weggehaald omdat toen de markt daar tijdelijk was.De gemeente zou na kerst de klemmen weer terugplaatsen, maar dat gebeurdeniet. De Fietsersbond nam poolshoogte. Wat bleek: de gemeente had opeensbedacht dat het misschien wel een goed idee was de Raaksstraat te blijvengebruiken als uitwijklocatie voor de markt. En daarom moesten de rekken maareven weg blijven. Dat ‘even’ duurt nu al bijna drie maanden…  “

Op dit moment is een discussie gaande met de marktkooplui. Raaks of Zijlstraat zijn de twee opties waarover nu wordt gesproken. Begin maart wordt daarover een besluit genomen,” aldus wethouder Sikkema vorige weekdonderdag in de commissie Beheer. Rob Stuip van de Fietsersbond: “Demarktkooplui hebben inmiddels al laten weten niet terug te willen naar de Raaks. Dus waarom nu nog ‘on hold’ en ‘onderzoek’ als er geen markt komt? Waarom niet gewoon alle klemmen terugplaatsen!?”

Voor fitnesscentrum Sportcity staat dagelijks een kluwen fietsen op de stoepgeparkeerd. Voorheen stonden de fietsen keurig geparkeerd in de rekken,beschermd tegen windvlagen en fietsendieven. Nu staan de fietsen links enrechts tegen de gevel, bomen of op de standaard. Over de hele straat welzo’n 170 fietsen.

Ook de fietsklemmen op de kop van de Grote Houtstraat zijn in december verwijderd in verband met Serious Request. Ook die zijn nog niet teruggeplaatst. Een beetje slordig voor een stad die Fietsstad 2016 wil worden.

Hoe parkeert u graag uw fiets in de binnenstad? Op de standaard of in een fietsenrek? Laat het de Fietsersbond weten.

Stuur een mail aan: [email protected]

Zie ook pdf versie in het persbericht

2015-02 Persbericht

Categorieën

Geef een antwoord