Fietsrekken terug op de Raaks

Fietsrekken terug op de Raaks! 

Tot maart blijven de fietsenrekken op de Raaks weg. Sinds december zijn hier ruim 200 fietsklemmen verdwenen. Ook de 50 rekken in de zijstraten naar het Hortusplein zijn weg. De klemmen waren vanwege Serious Request weggehaald omdat de markt daar tijdelijk was. Zo schreven wij in een persbericht van 8 februari. De Raaks zou permanent de uitwijklocatie moeten worden voor de markt, vond de gemeente en daarom konden de fietsrekken niet worden teruggeplaatst.

Onze actie heeft snel succes gehad. Op vrijdag 13 februari reageerde wethouder Sikkema: ‘de Raaks wordt definitief niet de uitwijklocatie voor de markt. Daarover is inmiddels met de marktondernemers en ondernemers aan de Zijlstraat gecommuniceerd. Dit betekent dat de fietsrekken terug kunnen. Ik zal ervoor zorgen dat dit z.s.m. wordt geregeld’.

02-2015 Fietsenrekken Raaks tot maart weg

Categorieën

Geef een antwoord