Fietsenrekken ook terug op de Grote Houtstraat?

PERSBERICHT

Fietsenrekken terug op de Raaks – Nu de rekken op de Grote Houtstraat nog…

De fietsenrekken op de Raaks komen terug. Zo liet afgelopen vrijdag wethouder Sikkema weten: ‘De Raaks wordt definitief niet de uitwijklocatie voor de markt. Daarover is inmiddels met de marktondernemers en ondernemers aan de Zijlstraat gecommuniceerd. Dit betekent dat de fietsrekken terug kunnen. Ik zal ervoor zorgen dat dit z.s.m. wordt geregeld’. Sinds december zijn hier ruim 200 fietsklemmen verdwenen, evenals 50 rekken uit de zijstraten naar het Hortusplein. De klemmen waren voor Serious Request weggehaald omdat de markt daar tijdelijk werd gehouden. De gemeente vond dat daarom de fietsrekken niet teruggeplaatst konden worden, want de Raaks zou misschien wel permanent de uitwijklocatie worden voor de markt. Dat is dus niet zo. De marktkooplui willen het niet. De actie van de Fietsersbond heeft er voor gezorgd dat de gemeente de knoop snel heeft doorgehakt.

Nu nog de knoop doorhakken over de verdwenen fietsenrekken op de kop van de Grote Houtstraat. Ook daar zijn 110 rekken voor Serious Request verwijderd en iedereen vraagt zich af: Waarom? De gemeente denkt aan ‘fietsvakken’ in plaats van fietsenrekken. Draagt dat bij tot het oplossen van het tekort aan fietsparkeerplaatsen? Regelmatig staan hier al meer dan twee keer zoveel fietsen als er rekken zijn (de 110 verdwenen rekken meegeteld), op zaterdag zelfs meer dan drie keer zoveel. De ‘werkgroep fiets’, waar de wethouder graag naar verwijst, zo blijkt uit de artikelen in de krant van afgelopen week, wil de rekken terug. Daarbij wil de werkgroep uitbreiding van het aantal rekken op de Grote Houtbrug en het begin van het Houtplein.

 

Over fietsparkeren in de binnenstad en de noodzaak tot uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen, interviewt Annemieke Windt  woensdagavond 18 februari 19.30u in het Pletterij Debatcafé, Jaap Moerman van de Fietsersbond. De Pletterij, Lange Herenvest 122.

 

Fietsersbond
René Rood
06 4547 2287

Categorieën

Geef een antwoord