Voorstel fietsdepot naast UWV

De gemeente Haarlem wil verkeerd geparkeerde fietsen, weesfietsen en wrakken door Paswerk laten weg’slepen’. Vervelend voor de fietser die in overtreding is, want terughalen van je dierbare fiets kost niet alleen geld, maar ook veel tijd, als je die al hebt op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 15.00 uur.

Pvda’er Moussa Aynan heeft de proef op de som genomen en een alternatief bedacht voor verkeerd geparkeerde fietsen.  Zie daarvoor het onderstaande filmpje dat hij maakte en dat terug te vinden is op YouTube.

Noot Fietsersbond:
Een prima voorstel dat de Fietsersbond ook al geopperd heeft voor weesfietsenbeleiden (kortstondige opslag van) wrakken. De Fietsersbond is -zolang er nog onvoldoende fietsparkeercapaciteit is- tegen het weghalen van fout geparkeerde fietsen. Wij vinden het fietsparkeren achter het voormalige UWV-gebouw een weinig aantrekkelijke plek en sociaal niet veilig. Dus de door Moussa voorgestelde plaats is goed bruikbaar voor dit doel. 

https://www.youtube.com/watch?v=9yeb6D6Bpys

Categorieën

Geef een reactie