Interview Jaap Moerman Fietsparkeren in Pletterij


Woensdagavond 18 april werd Jaap Moerman geïnterviewd over het ‘fietsparkeren’ in de gemeente Haarlem door journaliste Annemarie Windt. 

Kritische vragen kreeg Jaap Moerman van de Fietsersbond woensdag 18 februari van journaliste Annemieke Windt in debatcafé De Pletterij.  Moerman werd ondervraagd over het fietsparkeren in het stadscentrum, en met name over het gebrek aan fietsklemmen in de Grote Houtstraat. Het publiek was scherp en kwam met oplossingen. …..
Volgens  Moerman kost dat allemaal veel te veel geld. Het is voor hem belangrijk dat de gemeente zich eerst richt op al die fietswrakken en weesfietsen. “Als je die weghaalt, dan komen er al een heleboel plekken vrij.”

Lees het verslag dat Saskia Stavenuiter (journaliste in opleiding) hierover maakte in de bijlage.

De volgende gast van Annemieke Windt was wethouder Jeroen van Spijk van ruimtelijke ontwikkeling en burgerparticipatie. Op de vraag uit de zaal of hij met burgerparticipatie ‘die fietsrotzooi in de stad’ niet kon oplossen, anwoordde hij: “Fietsen is polulair. Dat is mooi. Het geeft wel een probleem van te weinig fietsparkeerplekken. In Haarlem doen we er  wel wat aan, zie bij het station, maar de vraag is of dat genoeg is. Hiervoor was ik wethouder verkeer in Amsterdam en had ik het er met Wiebes (toen wethouder, nu staatssecretaris) over: ‘We geven 6 miljard uit aan de autostructuur rond Amsterdam en maar 40 à 50 miljoen aan de fiets.’ Tja…”

 

ha-de_pletterij_def-ss-mr_jm-hb2-mr.pdf

Categorieën

Geef een antwoord