Fietsenrekken zijn terug in de Grote Houtstraat


Het heeft even geduurd, maar de fietsenrekken zijn terug in de Grote Houtstraat! De rekken verdwenen in december voorafgaand aan 3FM Serious Request. De Fietsersbond is blij dat de gemeente nu toch de rekken heeft teruggeplaatst.

De reden dat het zo lang geduurd heeft zat h’m in de twijfel bij de gemeente of ‘fietsvakken’ niet een betere oplossing zouden zijn dan fietsenrekken. Wethouder Sikkema had de ‘Werkgroep Fiets’, die plannen moet ontwikkelen om het fietsparkeren in de stad te verbeteren, de opdracht gegeven hier naar te kijken. De werkgroep, met onder andere wijkraden en de Fietsersbond, wilden helemaal niet dat de rekken zouden verdwijnen. René Rood: “Fietsvakken zijn geen structurele oplossing, je kan je fiets niet vastzetten, en bij een beetje wind waaien de fietsen om.” De subwerkgroep Grote Houtstraat stelt voor om het aantal rekken uit te breiden op de Grote Houtbrug en het begin van het Houtplein.

Categorieën

Geef een antwoord