Gemeente Heemstede: overweg Alverna moet weer open voor 1 juli

ProRail moet het overpad over het spoor naar het Laantje van Alverna voor wandelaars en fietsers weer openstellen. Dit voor 1 juli. Dat heeft gemeente Heemstede opgedragen aan ProRail, dit onder dwangsom van 5000 euro per dag met een maximum van 25.000 euro.

De gemeente stelt dat de overweg – in afwachting van oplossingen – tijdelijk weer met klaphekken opengesteld moet worden: ‘het belang van voetgangers en fietsers prevaleert hier boven uw belang’, zo schrijft de gemeente aan ProRail. Gemeente, Wandelnet en Fietsersbond willen graag dat de overweg beveiligt wordt. Alverna zou een pilot kunnen zijn van innovatieve overwegbeveiliging.

Pro Rail zal tegen dit besluit bezwaar maken en proberen uitstel te krijgen bij de rechtbank.

Categorieën

Geef een antwoord