Halfweg, Brug te koop

HALFWEG – Door de voorgenomen sloop van de fiets/wandelbrug dreigen diverse populaire wandel- en fietsroutes te verdwijnen, zoals het Brettenpad, welke Amsterdam verbindt met Haarlem.

Het Hoogheemraadschap Rijnland, dat momenteel eigenaar is van de brug, ziet het niet langer als haar taak de brug te onderhouden en heeft voor de brug een sloopvergunning aangevraagd.
Nadat zowel de provincie Noord-Holland, het recreatieschap Spaarnwoude, stadsregio Amsterdam en de gemeentes Amsterdam en Haarlemmerliede-Spaarnwoude het onderhoud niet op zich wilden nemen, restte Hoogheemraadschap Rijnland geen andere optie. Terwijl op allerlei plaatsen nieuwe initiatieven ontwikkeld worden, dreigt deze al jarenlange verbinding van natuur en recreatiegebieden zonder enige tegenstand te verdwijnen.

Bent u het hier niet mee eens, teken dan de petitie op de website van regionale webkrant ‘De Kanaalgraver’: http://www.dekanaalgraver.nl/sloop-brug-spaarnwoude-afgesloten-van-amsterdam. De Kanaalgraver zal alle stemmen samenvoegen en overhandigen aan de provincie. 

Zie ook het artikel in Haarlems Dagblad van 8 mei.

 

8-5-2015 Brug bij Halfweg te koop

Categorieën

Geef een antwoord