ProRail sluit spoorwegovergang Laantje van Alverna definitief

 

ProRail heeft in de nacht van 8 op 9 oktober de spoorwegovergang van het Laantje van Alverna afgesloten. De treinen zijn tijdens de werkzaamheden blijven rijden en de omwonenden waren niet gewaarschuwd voor de overlast.

 

Wij schreven hier over ook op onze Facebookpagina Tegenover een radioverslaggever van RTV NH uitten enkele omwonenden hun ongenoegen over het feit dat de rechtsgang hiermee geschoffeerd is.

 

 
Enkele reacties naar aanleiding van dit bericht op onze Facebookpagina:
  • Ida Sabelis het moet natuurlijk zijn de nacht van 9 op 10 oktober … toch? wat een ‘helden’, die van Prorail – ze lappen gewoon de wet aan hun laars!
  • Fietsersbond Haarlem en Regio Dank voor de oplettendheid Ida . Tijdens de radio interviews kwamen er regelmatig belangstellenden langs. Een wist te melden dat er ’s nachts verschillende meldingen gedaan zijn en de politie erbij geweest is. Of er ook een melding is gedaan bij de arbeidsinspectie hebben we niet gehoord: omwille van de veiligheid een spoorwegovergang sluiten terwijl de treinen doorrijden, dat is natuurlijk een beetje dubbel.

Op Twitter: schreven wij dat ProRail de overweg ‘als een dief in de nacht’ de overweg definitief heeft afgesloten. Uit de reacties van ProRail op onze tweet blijkt maar weer eens dat ProRail alle demokratische spelregels aan zijn laars lapt. Op 16 oktober is de uitspraak over de door de Fietsersbond en Wandelnet aangespannen bodemprocedure tegen ProRail. Die meende daar niet op te hoeven wachten en sloot al op eigen gezag op 8 oktober de overweg.

  1. @FBHaarlem Geen dief, hebben steeds gecommuniceerd dat de overweg zou worden gesloten als alternatieve weg gereed is. Stuurgroep 1/2

  2. @FBHaarlem Infrastructurele Barrièrevorming is geïnformeerd, de Fietsersbond zou dus op de hoogte moeten zijn. 2/2

  3. @FBHaarlem idd ging ProRail te werk “als een dief in de nacht” met gillend lastuig en veel overlast voor omwonenden.

Categorieën

Geef een antwoord