Petitie eventuele sloop brug bij Halfweg

Inmiddels zijn er 1500 mensen die de petitie hebben getekend voor het behoud van de brug. Deze petitie is op donderdagochtend 28 mei aan wethouder Westerman overhandigd. 

Naar aanleiding van de ophef over de mogelijke opheffing van de fietsbrug bij Halfweg over Zijkanaal F, spreekt de provincie nu klare taal. De brug is een openbare weg en kan dus niet zo maar weggehaald worden.

“Verwijdering van de fietsbrug zonder meer is in strijd met de wet. Gelet hierop ontraden wij u een dergelijke stap. Tevens is daarbij van belang dat de fietsbrug deel uitmaakt van verschillende nationale en regionale fietsroutes.”

De gemeente Amsterdam had al eerder een brief naar het Hoogheemraadschap gestuurd omtrent de brug naar de noordzijde van de beoogde snelfietsroute F200. Amsterdam is het er namelijk ook niet mee eens dat het bruggetje zou verdwijnen. Zij hebben in de brief gesteld dat zij ervan uit gaan dat het Hoogheemraadschap het beheer zal blijven doen.

Het Hoogheemraadschap heeft daarop nu gereageerd. Rijnland erkent dat de fietsbrug een belangrijke lokale en regionale functie vervult. Rijnland wil eigendom en onderhoud van de brug overdragen en gaat in gesprek met gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de provincie. Rijnland benadrukt dat er nog geen sloopvergunning is aangevraagd.

Categorieën

Geef een antwoord