Alverna 13 augustus voor de Raad van State

Fietsersbond en Wandelnet dagen gemeente Heemstede voor de Raad van State

Op donderdag 13 augustus behandelt de Raad van State in een spoedzitting de afsluiting van de spoorwegovergang Laantje van Alverna. Fietsersbond en Wandelnet hebben om een voorlopige voorziening gevraagd bij de Raad van State nadat de gemeente Heemstede uitstel verleende aan ProRail om de overweg weer open te maken voor 1 juli. Dit na de uitspraak van de rechtbank in Haarlem die in maart oordeelde dat de overweg door verjaring een openbare weg was geworden. De rechter oordeelde dat de overweg weer toegankelijk gemaakt moest worden voor wandelaars en fietsers. 

Nadere informatie:
De zitting bij de Raad van State vindt plaats op donderdagochtend 13 augustus om 10 uur op de Kneuterdijk 22 te Den Haag. 

Op 27 augustus om 20 uur houdt de bezwarencommissie in het gemeentehuis een hoorzitting over het bezwaarschrift van ProRail tegen de opgelegde last onder dwangsom in verband met het ongedaan maken van de sluiting van de spoorwegovergang. Ook het bezwaar van Wandelnet en de Fietsersbond tegen de verleningvan de begunstigingstermijn wordt dan behandeld.

 

fotos: Fietsersbond afdeling Haarlem en Regio

Categorieën

Geef een antwoord