Update: Spaarneveer langer uit de vaart

Update: Spaarneveer nog langer uit de vaart; kan er geen alternatief veerbootje komen?

Er wordt hard gewerkt aan het herstel van het Spaarneveer. Door een fout in de opgeknapte motor, zal het in de vaart nemen nogmaals uitgesteld worden. Onder voorbehoud is het Spaarneveer vanaf zaterdag 21 november weer in de vaart. Zo laat de gemeente weten.

 

Het pontje is inmiddels 7 weken uit de vaart. De Fietsersbond heeft gevraagd of er geen alternatieve pont ingezet kan worden. Bijvoorbeeld het pontje dat zomers heen en weer vaart tussen de Zuidschalkwijkerweg en theehuis Cruquius. Die pont ligt helaas niet meer in het water, maar is in onderhoud bij de Haarlemse Jachtwerf. Een ander alternatief zou het fietspontje dat ten noorden van Spaarndam voer over Zijkanaal C naar recreatiegebied Spaarnwoude. Dat pontje is al een tijdje uit de vaart. Het is van het recreatieschap Spaarnwoude. Het bootje moet beschikbaar blijven (en weer ingezet worden) aangezien het pontje door de provincie gesubsidieerd is.

Geef een reactie