Alverna overweg open, nu met klaphekken

2016-10-10_Alverna_open_met_klaphekken

Gepubliceerd op 24-01-2017

Maandag 10 oktober heeft ProRail klaphekken geplaatst bij de overweg. Zowel het Laantje van Alverna als de parallelweg zijn toegankelijk. Sinds 29 juli 2016 is de spoorwegovergang bij het Laantje van Alverna door ProRail opnieuw geopend. ProRail verving de eerder geplaatste dichte hekken voor zigzagsluizen. De Fietsersbond en Wandelnet vonden dat niet optimaal. Mensen en dieren konden te gemakkelijk door de zigzaghekken oversteken. De bonden bepleitten bij de gemeente en de inspectie dat ProRail de situatie veiliger zou maken. Ook de politie uitte niet mis te verstane kritiek op deze ‘amateuristische oversteek’. ProRail heeft nu de situatie keurig ingericht, met klaphekken, andreaskruisen en borden. Waarom was dit in juli al niet zo neergezet? Aldus regiodirecteur Cees de Vries (in antwoorden op vragen in de gemeenteraadscommissie op 15 september) had dat te maken met de zomervakantie en de lange levertijden van deze hekken. Dat ‘enorme’ hek op de parallelweg was volgens hem een standaardhek dat via de website te bestellen was.

Categorieën

Geef een antwoord