Alverna laantje weer open

Alverna_overweg_6_oktober

Gepubliceerd op 07-10-2016

Het laantje is weer open! Woensdagavond rond 19 uur hebben de laanbewoners het hek voor de overweg weggehaald. Het hek staat nu aan de zijkant vastgeketend.

Donderdagochtend diende de zaak voor de voorzieningenrechter in Haarlem. Met het verdwenen hek was het spoedeisende karakter van de baan. Hiermee verloren we het kort geding, maar wonnen we de zaak: met de dreiging van de voorlopige voorziening hebben we de hekken toch open gekregen. Wandelaars en fietsers kunnen nu weer vanuit de Leidsevaart de overweg over en of rechtdoor gaan over het Laantje richting de Boekenroodeweg of rechtsaf slaan over de ontsluitingsweg naar station Heemstede-Aerdenhout.

Die laatste mogelijkheid lijkt weer te worden gedwarsboomd door ProRail. In Haarlems Dagblad lezen wij dat ProRail het groene schuifhek weer wil gaan dichtzetten. ProRail gaat op dat hek een kastje monteren met een pincode. De hulpdiensten weigeren mee te werken aan een hek met een sleutel, maar met een pincode zouden ze wel kunnen leven.

Omdat in de ochtend bleek dat de doorgang tussen de Leidsevaartweg en de Laan van Alverna / ontsluitingsweg weer hersteld is, hebben we besloten ons bezwaarschrift (dat de avond van 6 oktober behandeld zou worden in de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie) in te trekken. Er is er voor ons nu namelijk geen belang meer om deze zaak voort te zetten. Mocht de doorgang opnieuw worden afgesloten, zullen we alsnog een nieuw handhavingsverzoek indienen.

Komende dinsdag, 11 oktober, gaat ProRail de sluishekken bij de overweg vervangen door klaphekken. Wandelnet en Fietsersbond hadden hier al eerder op aangedrongen – direct na de plaatsing van die hekken in augustus – via klachten aan B&W en de Inspectie.

Categorieën

Geef een antwoord