Snorfiets naar rijbaan in Amsterdam

Fietsersbond plaatst kanttekeningen bij uitvoerbaarheid besluit

Op 3 november werd het besluit gepubliceerd dat het Amsterdam (en andere gemeenten) mogelijk maakt snorfietsen met helmplicht te verplaatsen naar de rijbaan. De Fietsersbond is blij met deze mogelijkheid, maar heeft twijfels bij de uitvoerbaarheid van het besluit.

Bij herhaling heeft de Fietserbond gevraagd om het verplaatsen van snorfietsen naar de rijbaan. Uiteindelijk heeft een meerderheid in de Tweede Kamer eerder dit jaar ingestemd met het mogelijk maken van een lokale helmplicht.

Bij de uitwerking van het besluit in de praktijk hebben wij echter grote vraagtekens. De Fietsersbond pleit voor een regeling die voor alle verkeersdeelnemers op straat helder en begrijpelijk is.

Internetconsultatie
Op 3 november is een internetconsultatie over het besluit geopend. De Fietserbond zal daar binnenkort een uitgebreidere reactie geven en roept fietsers in Amsteradm en daarbuiten op inhoudelijk te reageren op de consultatie

Zie voor meer informatie de site van de Fietsersbond.

Geef een reactie