Nieuwe fietsbrug Waarderpolder

Snel en veilig: nieuwe fietsbrug Waarderpolder

Beter voor het milieu, veiliger, sneller én goed voor de ontwikkeling van de Waarderpolder: de Figeebrug. De nieuwe fietsbrug moet eind 2017 gebouwd zijn.

De ondernemers op het Figeeterrein (dat ligt tegenover de Lichtfabriek, aan de andere kant van het water) betalen mee en staan zelfs eigen grond af aan de gemeente om de bouw van de brug mogelijk te maken.

Brug_Waarderpolder
Een impressie van de nieuwe fietsbrug. Het gaat nog om een voorlopig ontwerp. Beeld-auteur: Fietsersbond Regio Haarlem

”Op het Figeeterrein werken ongeveer tachtig ondernemers – met in totaal honderden werknemers. De overgrote meerderheid wil dat de brug er komt. Twee jaar geleden hielden we een enquête en 95 procent van de ondernemers was vóór. De route van en naar het centrum wordt korter en veiliger, want fietsers hoeven niet meer om de Industriehaven heen te fietsen, over de drukke en gevaarlijke Nijverheidsweg”, vertelt ondernemer Hans Groen.

Lees verder op haarlem.nl.

Categorieën

Geef een reactie