Kenaupark: Rechter wijst eis Fietsersbond af

kort-geding-kenaupark

De rechter in Kort Geding heeft de vordering van de Fietsersbond afgewezen.

De gemeente mag met de uitvoering van het Kenaupark-ontwerp beginnen. Deze uitspraak stelt ons erg teleur. De rechter heeft de gemeente een grote beleidsvrijheid en beoordelingsruimte toegekend bij het nemen van deze verkeersbesluiten. Ook heeft het advies van de politie zwaar gewogen. De politie stelt dat het ontwerp niet verkeersonveilig is. De politie let echter vooral op handhaving van de snelheid en geeft vrijwel nooit adviezen over WAT een veilig verkeersontwerp is. Zij oordeelt alleen OF een bepaald aan haar voorgelegd ontwerp veilig is. Dat is ook nu niet gebeurd.

In de bijlagen treft u aan:

  • persbericht van de Fietsersbond aan de media en andere belangstellenden.
  • een toelichting van de Fietsersbond op het vonnis van de rechter.
pdf ⋅ 663 KB

Persbericht Fietsersbond – Rechter wijst eis Fietsersbond in kort geding Kenaupark af

Download

pdf ⋅ 335 KB

Toelichting van de Fietsersbond op het vonnis Kenaulaan van de rechter

Download

Categorieën

Geef een antwoord