Schrikstrook kan kans op (ernstige) ongelukken verkleinen

Fietsersbond dringt aan op schrikstrook tussen geparkeerde auto’s en fietsstrook

Enkele weken geleden is een fietser in de Steenbokstraat verongelukt door een plotseling openslaand autoportier. Helaas ontbreekt in de Steenbokstraat een voorgeschreven schrikstrook van 50 cm tussen de parkeervakken en de fietsstroken, iets waar de Fietsersbond wel op had aangedrongen. Een dergelijke strook verkleint de kans op ongelukken door openslaande autoportieren aanzienlijk.
Na het noodlottige ongeval in de Steenbokstraat heeft de fractievoorzitter van GroenLinks, Daphne Huysse, de wethouder gevraagd om op de nieuw in te richten Jan Gijzenkade wél een schrikstrook aan te leggen. Helaas heeft de wethouder laten weten dit niet te doen, omdat ” dat consequenties heeft voor bomen en de breedte van het trottoir”. Maar dat hoeft helemaal niet, de benodigde 50 cm is eenvoudig te vinden door de rijloper 50 cm te versmallen van 3 meter naar 2,50 meter. De Fietsersbond betreurt het dat de fietsveiligheid op de Jan Gijzenkade kennelijk een ondergeschikte rol speelt.

Categorieën

Geef een reactie