Nieuwe Groenmarkt wordt autoluw

Autoluwe-Groenmarkt
Beeld-auteur: Fietsersbond Regio Haarlem

Een al lang bestaande wens van de Fietsersbond: trek de Nieuwe Groenmarkt bij de autoluwe binnenstad. En die wens gaat –als de Raad akkoord gaat- in vervulling. Dat betekent dat de Kruissstraat vanaf de Nieuwe Markt tot de Zijlstraat autovrij wordt. Tot 11 uur ’s ochtends (de ‘venstertijd’) krijgt het laad- en losverkeer de gelegenheid de bevoorrading te regelen. Daarna wordt de Kruisstraat met een paaltje (bij de Nieuwe Gracht) afgesloten. Er kan dan niet meer (betaald) geparkeerd worden op de Nieuwe Groenmarkt.

De Nieuwe Groenmarkt behoort tot het hoofdfietsroutenetwerk, waardoor er een herkenbare logische route tot stand komt tussen het Stationsplein, Kruisweg, Kruisstraat, Nieuwe Groenmarkt met aansluiting op de Zijlweg, Koningsstraat/Verwulft en Gedempte Oude Gracht (zie kaartje).

De Nieuwe Groenmarkt heeft, met het vervallen van het autoparkeren, een goede mogelijkheid uit te groeien tot een gebied waar mensen die op de fiets naar dit deel van de stad komen, hun fiets goed en veilig kunnen parkeren. Het aantal fietsparkeerplekken kan aanzienlijk worden uitgebreid.

pdf ⋅ 176 KB

2017-06-SB-Nieuwe-Groenmarkt

Download

Categorieën

Geef een reactie